Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis workshop LHBTIQ+ door #welovesociety

Soort: Workshop
Datum: 11 oktober 2021
Tijd: 10:30 tot 12:00
Kosten: € 0.00
Aantal beschikbare plekken: 15


Diversiteit en inclusie 
Jaarlijks staan de eerste weken van oktober in het teken van diversiteit en inclusie. Op dinsdag 5 oktober is het Diversity Day en op maandag 11 oktober Coming Out Day. Daarom organiseert Talentenregio in samenwerking met de provincie Overijssel gratis activiteiten, om meer awareness te creëren rondom het thema diversiteit en inclusie en de LHBTIQ+ gemeenschap. Lees snel verder voor meer informatie!

Workshop LHBTIQ+: Verschillend en toch gelijk - diversiteit en inclusie op de werkvloer 
We willen allemaal dat iedereen zichzelf kan zijn. En soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Een vrouw die zich vrouw voelt, hoeft niet na te denken naar welke wc zij moet gaan. Een vrouw die zich geen vrouw voelt, moet hier meerdere keren per dag over nadenken. Dit kan veel ongemak hebben als gevolg.  De vraag aan een mannelijke collega ‘Heb jij een vrouw?’ wordt vaak gesteld uit interesse. Maar voor een man die samen is met een man, kan deze vraag iedere keer weer voor een figuurlijke drempel zorgen; ‘Ga ik het zeggen of niet?’. 
Dit zijn voorbeelden waar de LHBTIQ+ gemeenschap op de werkvloer mee te maken kan krijgen. 1 op de 15 mensen valt op hetzelfde geslacht en 1 op de 140 mensen heeft het gevoel dat hun geslacht niet overeenkomt met wie ze zijn. Onbewuste opmerkingen en gedragingen van collega’s kunnen veel invloed hebben op het gevoel van sociale veiligheid. Bewustwording zorgt ervoor dat je actief kunt bijdragen aan een inclusieve werkomgeving. 

Inhoud workshop
Het doel van deze workshop is dat deelnemers meer inzicht en kennis krijgen over de LHBTIQ+ community. Ook diversiteit en inclusie staan centraal. Het begint bij de werving & selectie, maar gaat verder op de werkvloer.

Tijdens deze interactieve workshop besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:
LHBTIQ+: wat betekenen deze letters?
•    Cijfers en feiten
•    Waar begin je met diversiteit en inclusie
•    Inclusieve communicatie in teamverband 
•    Praktijkvoorbeelden en interactie
•    Handvatten om in de praktijk en in jouw organisatie mee aan de slag te gaan

Aanmelden
Enthousiast? Meld je aan voor deze online workshop op maandag 11 oktober van 10.30 tot 12.00 uur, via de aanmeldknop onderaan deze pagina. Kun je dit tijdstip niet? We bieden deze workshop ook aan op donderdag oktober, van 15.00 tot 16.30 uur. Klik hier om je aan te melden voor deze workshop. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij?

Benieuwd naar de rest van de activiteiten rondom diversiteit en inclusie die wij in de eerste twee weken van oktober organiseren? Bekijk hier het volledige programma!