Overslaan en naar de inhoud gaan

Oldebroek

In Oldebroek is het prettig wonen, werken en recreëren. Daarvoor zetten 200 betrokken collega's zich dagelijks in met oog voor nieuwe mogelijkheden en zorg voor wat onze gemeente zo bijzonder maakt. Onze organisatie is laagdrempelig, ideeën delen wij graag met elkaar. Wij waarderen eigen initiatief en geven persoonlijke ontwikkeling de ruimte.


Over onze gemeente
Oldebroek ligt op de Noord Veluwe en heeft 23.000 inwoners. Onze gemeente bestaat uit zes dorpskernen, elk met hun eigen identiteit en kenmerken. Wij zijn trots op onze betrokken gemeenschap, actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. Met rust, ruimte en een afwisselend landschap bieden wij volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.


 
Economie
Oldebroek is een agrarische gemeente met veel vakmensen en zzp'ers. De bedrijvigheid concentreert zich vooral rond een aantal bedrijventerreinen. De sector recreatie en toerisme is de laatste jaren gegroeid en biedt nog volop kansen voor ontwikkeling. De ligging bij de A28 en A50 maakt de gemeente uitstekend bereikbaar.


 
Oldebroek voor Mekaar
Met circa 200 betrokken collega's werken we aan een nieuwe organisatie die aansluit bij de behoeften van de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Dat doen we onder het motto 'Oldebroek voor mekaar' . ‘Oldebroek voor mekaar’ staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Die samenleving geven we met elkaar vorm, inwoners en gemeente. Er is ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en zelf initiatieven te ontplooien; we ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Een nieuwe aanpak, waarin de samenleving aan het roer staat. Deze aanpak vraagt van ons een andere rol. Daarom werken we eraan verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen, aan teams die zelf de inhoud van hun werk sturen, samen met professionals met een modern klantbewustzijn.


 
Samenwerking
Oldebroek werkt voortdurend aan het verbeteren van haar dienstverlening. Daarbij werken we nauw samen met onze buurgemeenten en andere gemeenten in de regio. Met Hattem en Heerde vormen we één ICT-dienst. We onderzoeken ook de mogelijkheden voor onder andere samenwerking op sociale zaken.
 
Kijk voor meer informatie over de gemeente op: www.oldebroek.nl