Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerde

Prachtig in het groen, tussen Veluwe en IJssel, ligt de gemeente Heerde. Ooit was de slogan ‘rust en ruimte’, maar tegenwoordig neemt bedrijvigheid minstens zo’n belangrijke plaats in. De gemoedelijke sfeer, het bloeiende verenigingsleven en het agrarische karakter kenmerken de vier dorpen die de gemeente Heerde vormen.


Over onze gemeente
De gemeente Heerde ligt op de Noordoost-Veluwe, tussen Zwolle en Apeldoorn. Verspreid over vier dorpen, een aantal buurtschappen en het buitengebied telt de gemeente Heerde ruim 18.000 inwoners. Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten liggen tussen de uitlopers van de Veluwe en de rivier de IJssel. De afwisseling van bossen en uiterwaarden biedt vele recreatieve mogelijkheden. Met name het Heerderstrand en de schaapskooi in natuurgebied de Renderklippen zijn publiekstrekkers. De gemeente Heerde biedt uitstekende onderwijsmogelijkheden, een gevarieerd winkelbestand, vele industriële activiteiten en een bloeiend verenigingsleven. Heerde is dan ook erg in trek als woon- en werkgemeente.
De meeste inwoners van de gemeente Heerde werken in de industrie, de bouwnijverheid en de commerciële dienstverlening. De totale gemeente heeft een oppervlakte van ruim 8.000 hectare.

De organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit zo’n 155 medewerkers. Ze werken in vijftien teams verdeeld over drie afdelingen: Publiek, Leefomgeving en Bedrijfsvoering. Op steeds meer terreinen werkt de gemeente Heerde nauw samen met de gemeenten Hattem en Oldebroek, afgekort tot H2O. De gemeente streeft ernaar klantvriendelijk, taakgericht, kostenbewust en slagvaardig te zijn. Deze ambities zijn vertaald naar vier kerncompetenties: vraaggerichtheid, prestatiegerichtheid, responsiviteit en samenwerken. Wij stellen de klant centraal. Het speerpunt van de dienstverlening ligt bij het klantcontact. Daarbij zijn onze medewerkers betrouwbaar, persoonlijk, gedreven en creatief.

Voor meer informatie over de gemeente kijk op: http://www.heerde.nl