Overslaan en naar de inhoud gaan

Omgevingsdienst IJsselland

Omgevingsdienst IJsselland is een gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle en de provincie Overijssel. Met elkaar geven we invulling aan taken op het gebied van milieu en dragen we effectief bij aan de kwaliteit van de leefomgeving. Daarmee versterken we inwoners en bedrijven. We hebben één centrale vestiging in het stadskantoor in Zwolle  en daarnaast zoeken we de nabijheid van onze partners op door gebruik te maken van decentrale werkplekken bij de gemeenten en de provincie Overijssel. Zo benutten we onze specialismen optimaal, kunnen we iedere aanvraag als individu behandelen en behouden we het contact met onze partners.


Waarborgt de leefomgeving, versterkt bedrijven.

Wat doen we precies?
We ondersteunen onder meer de dienstverlening aan inwoners en bedrijven op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in aspecten als externe veiligheid, lucht, geluid, energie, afval, bodem en adviseren we hierover de betrokken gemeenten en de provincie.

Krachten bundelen
Met één vestiging voor elf gemeenten en de provincie, en bijna 90 medewerkers, bundelen we onze krachten en elkaars expertise. Hierdoor kunnen we persoonlijk maatwerk en een optimale service bieden. Maar we betrekken ook instanties als de brandweer, waterschappen, politie en justitie bij onze activiteiten. Samen staan we sterk!

Verbindende rol
Een klant- en oplossingsgerichte werkwijze, dat is wat de eenduidige aanpak van de OD IJsselland kenmerkt. Onze onafhankelijke experts wegen maatschappelijke belangen zorgvuldig af en vervullen een verbindende rol in het krachtenveld. Doel is om een optimale balans aan te brengen tussen een duurzame leefomgeving en nieuwe initiatieven. Als platte netwerkorganisatie zijn we open, transparant, toegankelijk en toekomstgericht. De OD IJsselland bindt graag talenten aan zich die het beste uit zichzelf willen halen en is er volop ruimte voor eigen initiatief, ontwikkeling en uitwisseling.     

Voor meer informatie over de Omgevingsdienst IJsselland kijk op: https://www.odijsselland.nl/